Welkom bij
HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB “DE OPEN KAART”
Artikel 1
De vereniging is lid van de Nederlandse Bridgebond, gevestigd te Utrecht, ingedeeld bij het district Rotterdam. De vereniging en haar leden zijn gehouden niet te handelen in strijd met de bepalingen van de statuten, het huishoudelijk reglement of door het bestuur van de Nederlandse Bridgebond vastgestelde reglementen.
Artikel 2
Het verenigingsjaar loopt van 1 september tot en met 31 augustus daaropvolgend.
Artikel 3
Artikel 4
Over aanvragen voor het lidmaatschap van de vereniging wordt binnen 1 maand door het bestuur beslist. Indien de toelating van nieuwe leden, ingevolge artikel 5 van dit reglement, is opgeschort, wordt binnen 1 maand beslist over plaatsing op de in artikel 6 van dit reglement genoemde wachtlijst.
Artikel 5
Indien de juiste verhouding tussen het aantal leden en de beschikbare speelgelegenheid zou worden verstoord, wordt op advies van de wedstrijdleider (in overleg met het bestuur) de mogelijkheid tot toelating van nieuwe leden opgeschort. Artikel 6
Zij die, zolang de mogelijkheid van toelating van nieuwe leden is opgeschort, bij het secretariaat het lidmaatschap aanvragen, worden- nadat over toelating is beslist- op een wachtlijst ingeschreven op volgorde van aanvraag.
Artikel 7
De jaarlijkse financiële bijdrage voor de leden wordt in de ledenvergadering vastgesteld.
Artikel 8
Ereleden worden als zodanig door de algemene ledenvergadering benoemd, hebben stemrecht en zijn bovendien contributie verschuldigd.
Artikel 9
Indien door een lid het lidmaatschap wordt opgezegd binnen 4 weken voor het einde van het verenigingsjaar, zal de jaarlijkse bijdrage voor het volgende verenigingsjaar niet worden ingevorderd.
Artikel 10
Betaling van de contributie over het verenigingsjaar dient uiterlijk binnen 2 maanden na aanvang van het verenigingsjaar plaats te vinden.
Artikel 11
Artikel 12
1. Afzeggen met tijdige voorkennis.
1.1 Verhindering van een partner
Bij verhindering van een partner geldt als regel, dat de wedstrijdleiding zorg draagt voor een invaller. Dit kan op de volgende wijzen plaatsvinden.
De wedstrijdleiding zal de betreffende personen op tijd inlichten met wie er wordt gespeeld. Ten aanzien van de score voor gecombineerde paren geldt, dat gespeeld wordt voor de reële score. 1.2 Verhindering van een heel paar
Indien het gehele paar verhinderd is, worden per periode de vervangende scores als volgt berekend.
Eerste maal afwezig.
Het afwezige paar ontvangt de gemiddelde score met een maximum van 52,50%-punt (punten als genoemd in de uitslagenlijst zijn zgn %-punten) Indien dit echter de laatste speelavond van een competitieronde betreft, geldt dit met aftrek van 5%-punt van de totaalscore. Indien het paar voorafgaand aan een nieuwe competitieronde in het afschrijvingsboek deze afwezigheid heeft gemeld vervalt deze aftrek.
Tweede maal afwezig.
De totale score gedeeld door het aantal gespeelde ronden met een maximum van 52,50%-punten punten van de met aftrek van – 5%-totaal score.
Enkele rekenvoorbeelden uitgaande van 5 wedstrijden per ronde:
Derde maal afwezig
Hierna volgt te allen tijde degradatie.
1.3 Verzuim van een volledige competitieronde
Een paar mag per seizoen één interne competitieronde verzuimen (spelen buiten mededinging) met behoud van het recht op een plaats in de betreffende lijn, mits de wedstrijdleiding hiervan uiterlijk een week voorafgaand aan de eerste avond van die competitieronde op de hoogte is gesteld middels het afschrijvingsboek. Het betreffende paar kan de weken dat het niet afwezig is, gewoon mee spelen in de competitie. Voor het clubkampioenschap geldt dat het paar dat 1x buitenmededinging heeft meegespeeld, het voor die ronde het gemiddelde van de overige ronden krijgt.
2. Wegblijven
Het zonder kennisgeving wegblijven op een op de wedstrijdkalender aangegeven speelavond voor de parencompetitie leidt onherroepelijk tot degradatie, tenzij sprake is van overmacht, zulks ter beoordeling van de wedstrijdleiding. Het zonder kennisgeving wegblijven van een op de wedstrijdkalender aangegeven speelavond voor de viertallencompetitie leidt tot uitsluiting van deelname voor de verder duur van de viertallencompetitie voor het betreffende paar, tenzij sprake is van overmacht, zulks ter beoordeling van de wedstrijdleiding. Op de betreffende speelavond krijgt de tegenstander de gemiddelde score met een minimum van 20 VP’s. Het onvolledige viertal als zodanig scoort 0 VP’s en speelt voor de verdere duur van de competitie met een invallend paar. Indien dit niet mogelijk blijkt vervallen de uitslagen die tegen dit viertal gemaakt zijn. Zo mogelijk heeft een en ander tevens consequenties voor de indeling in de parencompetitie, zulks ter beoordeling van de wedstrijdleiding en het bestuur.
3. Verschuiving naar een andere groep
4. Completering van een groep
De wedstrijdleiding is bevoegd om, indien nodig, een compleet nieuw paar in te zetten, welk paar uitsluitend ter completering van een groep wordt ingezet en buiten mededinging speelt. Indien beschikbaar zullen daarbij primair eigen leden worden ingezet; pas als deze niet beschikbaar zijn zal gekozen worden voor een extern paar.
5. Promotie-/degradatieregeling
Aan het eind van elke periode zullen uit alle lijnen behalve de laagste lijn volgens onderstaand schema de laagste geklasseerde paren degraderen. Het aantal promovendi in elke lijn wordt bepaald door het aantal degradanten uit de bovenliggende lijn. Het hoogst geklasseerde paar in de A-lijn wordt periodekampioen.
Het degradatieschema is als volgt:
Aantal paren per lijn Aantal degradanten 10 – 11 paren 2 paren 12 – 13 paren 3 paren 14 – 20 paren 4 paren 20 – 25 paren 5 paren
Om in aanmerking te komen voor promotie moet een paar meer dan 50% van het aantal speelavonden van de competitieronde met de als vast opgegeven partner samen gespeeld hebben.
Bij aanwas van nieuwe leden is de wedstrijdleiding echter bevoegd een versnelde promotieregeling toe te passen. Bovendien is de wedstrijdleiding bevoegd een nieuw paar in te delen in een hogere lijn met als beperking dat een nieuw paar ten hoogste in de B-lijn kan worden geplaatst. Dientengevolge kunnen de laagste geklasseerde promovendi in de C-lijn en D-lijn geen aanspraak maken op promotie indien de wedstrijdleiding besluit gebruik te maken van deze bevoegdheid.
6. Wedstrijdleiding
De wedstrijdleiding is gehouden aan het in dit artikel gestelde. In die gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding met inachtneming van de voorschriften, zoals die zijn opgesteld in het Competitiereglement van de NBB.
Protesten aangaande beslissingen van de wedstrijdleiding worden voorgelegd aan het bestuur, dat in dergelijke kwesties een adviserende taak heeft. Indien de betrokken partij niet akkoord gaat met dit advies, bestaat de mogelijkheid tot beroep. Hiertoe wordt een beroepscommissie in het leven geroepen. De beroepscommissie zal bestaan uit drie personen, te weten een bestuurslid, een door de betrokken partij gekozen lid en een derde lid dat gekozen wordt door de eerste twee leden samen. De beslissing van de beroepscommissie is bindend.
Artikel 13
Bestuursleden worden door de Algemene Ledenvergadering gekozen door middel van een stemming, zoals die bij artikel 17 van dit reglement wordt geregeld, rekening houdend met artikel 13 van de statuten.
Artikel 14
De voorzitter leidt de Bestuurs- en Algemene Ledenvergadering en stelt de agenda dezer bijeenkomsten vast. Onder overlegging van de agenda brengt hij tenminste veertien dagen tevoren alle leden in kennis van de Algemene Ledenvergadering. Op vergaderingen verleent hij het woord en sluit de discussies, wanneer hij meent dat het onderwerp voldoende is toegelicht.
Artikel 15
De secretaris legt aan elke Algemene Ledenvergadering de notulen van de vorige Algemene Ledenvergadering voor en brengt op de Algemene Ledenvergadering verslag uit over het afgelopen verenigingsjaar. Ook van de Bestuursvergaderingen is hij gehouden notulen aan te leggen en voor of op de volgende Bestuursvergadering te produceren. Alle notulen moeten, na akkoordbevinding, door de voorzitter en de secretaris getekend worden.
Artikel 16
De penningmeester brengt op de Algemene Ledenvergadering verslag uit over de uitgaven en inkomsten van de vereniging en haar financiële positie; tevens ontwerpt hij een begroting voor het volgende verenigingsjaar, welk door de Algemene ledenvergadering definitief wordt vastgesteld.De penningmeester is verplicht de voorzitter en de leden van de Financiële Commissie inzage te geven van alle bescheiden, telkens wanneer zij dit nodig achten.
Artikel 17
De voorzitter brengt voorstellen in stemming en wel, zo deze handelen over:
Artikel 18
De Financiële Commissie bestaat uit tenminste twee leden en een plaatsvervangend lid. De bestuursleden kunnen geen lid zijn van deze Commissie. De leden van deze Commissie worden benoemd door de Algemene Ledenvergadering. Zij zijn slechts één maal herkiesbaar.
De Financiële Commissie is bevoegd:
De Financiële commissie doet dit tenminste één maal per jaar en wel na 1 augustus en voor de Algemene Jaarvergadering wordt gehouden. Zij vormt zich een oordeel omtrent het financiële beleid van het bestuur en brengt van een en ander schriftelijk verslag uit, dat door een van haar leden wordt voorgelezen, waarna door de vergadering over het verlenen van decharge aan het bestuur wordt beslist.
Artikel 19
Het bestuur, bestaande uit tenminste drie personen, te weten voorzitter, secretaris en penningmeester, vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechten. Het bestuur behoeft de goedkeuring van De Algemene Ledenvergadering voor besluiten tot het aangaan van rechtshandelingen en het doen van investeringen, die een bedrag of waarde van € 1250,00 te boven gaan.
Artikel 20
De bestuursleden hebben zitting voor een periode van drie jaren. Een tussentijds benoemd bestuurslid neemt de plaats van hem in, die hij vervangt. Aftredende bestuursleden zijn twee maal terstond herkiesbaar. Daarna zijn zij gedurende een verenigingsjaar niet herkiesbaar. Het in september1986 zittende bestuur zal een rooster van aftreden van leden opstellen; deze leden zijn na hun eventuele herverkiezing voor een periode van drie jaren nog twee maal voor deze periode herkiesbaar.
Artikel 21
Jaarlijks zal er een Algemene Ledenvergadering worden gehouden. Hierin zal in ieder geval worden behandeld:
Artikel 22
Aan alle leden wordt, bij aanvang van hun lidmaatschap, een exemplaar van de statuten en van het huishoudelijk reglement, alsmede van alle bijzondere door het bestuur vastgestelde reglementen of reglementen vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering, ter hand gesteld door de secretaris, of een ander bestuurslid.
Artikel 23
Als daar behoeft aan is zal DOK naast de bestaande competitie (tijdelijk) met een beginnerslijn spelen. Daarvoor gelden onderstaande regels:
“Beginnende” leden betalen dezelfde contributie als alle andere leden en hebben dezelfde rechten en plichten met uitzondering van:
Artikel 24
De Algemene Ledenvergadering, zo zij daartoe aanleiding vindt, wijzigt dit reglement bij meerderheid van stemmen.
Artikel 25
Dit reglement treedt in werking op 1 september 1986. Laatste correcties zijn goedgekeurd op de ledenvergadering van 02 september 2013 Versie: 11-11-2013
Met onderstaande link kunt u de spelverdelingen downloaden Spelverdelingen kroegentocht 2024
Kroegentocht Oud-Beijerland 26 oktober 2024 Gemiddelden per 3 spellen ...
Wedstrijdkalender B.C. De Open Kaart 2024-2025 datum omschrijving activiteit ...